KROATIA-Kohti Kroatian aurinkoa!Koe mm. Dubrovnik, Split, Mostar – 8 päivää ajatonta välimerellistä kauneutta!
 
 

1. päivä: DUBROVNIK

Lento Dubrovnikiin tunnetulla lentoyhtiöillä. Lentokentällä sinua on vastassa ruotsia tai englantia puhuva matkaoppaamme. Sen jälkeen kuljetus hotellille. Yöpyminen ja aamiainen Dubrovnikin alueella (1 yö).
 
 

2. päivä: Matka SPLITIIN/MAKARSKAAN

Kirjautuminen ulos hotellista. Aamiaisen jälkeen jatkamme rantatietä (magistralea) ohi Slanon kaupungin. Suuren hyvin suojaisan lahtensa (kapea suu) ansiosta paikka oli aiemmin merirosvojen suosima. Jatkamme ohi historiallisen Stonin kaupungin, joka tunnetaan kuuluisista suolakaivoksistaan ja osteri- ja simpukkapedeistään halki hedelmällisen Neretvan laakson Bosnian kautta Splitiin n. 2,5 tuntia (rajan ylitys ja passintarkastus). Yöpyminen ja aamiainen Splitin ja Makarskan alueella (3 yötä).
 
 

3. päivä: Retki – kaupunkikierros SPLITISSÄ (valinnainen)

Tänään voit nauttia hotellin palveluista tai osallistua valinnaiselle retkellemme: aamiaisen jälkeen teemme päiväretken Splitiin. Kaupunkikierros Splitissä (n. 2,5 h). Splitissä pääset tutustumaan merkittäviin rakennuksiin, kuten Diocletianuksen palatsiin (Unescon maailmanperintökohde vuodesta 1979), Sveti Dujen katedraaliin ja Jupiterin temppeliin. Lounastauko (valinnainen) ja vapaa-aikaa (alueella paljon baareja, kauppoja, toreja...) Iltapäivällä palaamme hotellille.
 
 

4. päivä: SPLIT

Tänään voit rentoutua hotellilla, viettää aikaa haluamallasi tavalla tai osallistua paikallisten järjestämille retkille.
 
 

5. päivä: Matka MOSTARIIN

Uloskirjautumisen jälkeen lähdemme Mostariin (rajan ylitys ja passintarkastus). Mostarissa voit osallistua valinnaiselle kaupunkikierroksellemme. Mostar tunnetaan sen ”vanhasta sillasta” (Stari Most), joka kulkee yli Neretvajoen. Sillan rakensi vuosina 1556–1566 osmaniarkkitehti Mimar Hajrudin. Käy turkkilaisessa talossa, moskeijassa ja vanhassa basaarissa. Tällä retkellä käymme perinteisessä bosnialaisessa mattomyymälässä ja esittelyn aikana pääset tutustumaan ehkäpä osmanien vanhimpaan käsityötaitoon, samalla voit halutessasi tehdä ostoksia. Yöpyminen ja aamiainen Mostarin alueella (1 yö).
 
 

6. päivä: Retki Dubrovnikiin

Uloskirjautumisen jälkeen matkustamme takaisin Dubrovnikiin. Paluumatkalla ajamme osittain jälleen Bosnian kautta ja Neumin kaupungin halki, jossa pysähdymme hetkeksi. Tämän jälkeen vuorossa on viininmaistajaiset (valinnainen) Pelješacin niemellä sijaitsevalla viinitilalla. Täältä ovat kotoisin Kroatian parhaat punaviinit. Tänään on myös loistotilaisuus päästä tinkimään! Käymme nahka- ja korukaupassa, jossa on todella runsas valikoima. Dubrovnikiin saapumisen jälkeen kirjaudumme hotelliin. Yöpyminen ja aamiainen Dubrovnikin alueella (2 yötä).
 
 

7. päivä: Dubrovnikin kiertoajelu (sisältyy hintaan)

Tällä puolen päivän retkellä tutustut Dubrovnikin historialliseen kaupunginosaan, jota suojaavat kaupunginmuurit. Useimmissa historiallisen kaupunginosan rakennuksissa on vaikutteita goottilaisuudesta, renessanssista ja barokista. Yksi näistä rakennuksista on fransiskaaniluostari, jossa on Euroopan vanhin apteekki, sekä Rehtorin palatsi, jossa sijaitsee kaupunginmuseo. Vuosisatojen ajan nämä historialliset korttelit ovat kiehtoneet ja inspiroineet ihmisiä ympäri maailman, ja erityisesti ne ovat vaikuttaneet taiteilijoiden töihin. Tämän huomaa erityisen hyvin julkisten rakennusten sisustuksesta. Kaupunkikierroksen jälkeen on riittävästi aikaa kuljeskella kaupungilla tai istahtaa johonkin kaupungin lukuisista kahviloista.
 
 

8. päivä: Lähtö

Aamiaisen ja uloskirjautumisen jälkeen kuljetus Dubrovnikin lentokentälle paluulennolle.
 
 

Huomioitavat asiat

Huomaathan, että matkaohjelmaan voi tulla pieniä muutoksia organisatorisista syistä.
Päivällinen, lounas ja ohjelman valinnaiset retket eivät sisälly hintaan.
Osallistujien minimimäärä 40 henkeä.
Voimme lentää myös Splitiin ja palata Dubrovnikista tai päinvastoin, kaudesta ja matkustajien määrästä riippuen.
 

Viihtyisät valikoidut keskitason hotellit Dubrovnikissa/Splitissä/Mostarissa

Huolella seulotuissa ja valikoiduissa hotelleissa on vastaanotto ja ravintola/aamiaishuone. Huoneissa on kylpyamme tai suihku, wc, puhelin ja tv. Aamuisin hintaan sisältyy runsas ja monipuolinen buffetaamiainen.

 

example hotel 1 example hotel 2
 

Hintaan sisältyvät palvelut:

 • Meno-paluulento tilausvahvistuksen mukaiselta lentokentältä Dubrovnikiin
 • Kuljetukset lentokenttä–hotelli–lentokenttä nykyaikaisilla pitkän matkan linja-autoilla
 • Kaikki matkanaikaiset kuljetukset nykyaikaisilla ilmastoiduilla pitkän matkan linja-autoilla
 • Majoitus kahden hengen huoneessa, jossa suihku tai kylpyamme/wc, ilmastointilaite ja tv
 • 3 yötä neljän tähden hotellissa (kansallinen luokitus) Dubrovnikin alueella
 • 3 yötä neljän tähden hotellissa (kansallinen luokitus) Splitin alueella
 • 1 yö neljän tähden hotellissa (kansallinen luokitus) Mostarin alueella
 • Ateriat: joka päivä kroatialainen buffetaamiainen
 • Puolipäiväretkenä Dubrovnikin kaupunkikiertoajelu
 • Kuljetus linja-autolla Dubrovnikista Splitiin, Mostariin ja takaisin
 • Kaikki tarvittavat sisäänpääsymaksut ja opastukset matkaohjelman mukaisesti.
 • Osaava suomea tai englantia puhuva opas lentokentältä ja -kentälle

 
 

Hintaan eivät sisälly:

 • Henkilökohtaiset kulut, kuten juomat,puhelut, juomarahat ja lisäsisäänpääsymaksut, eivät sisälly hintaan. Paikan päällä maksetaan paikallinen kaupunkivero n. 1 € /hlö/yö.
 • Lisähinta yhden hengen huoneesta 199 €
 
 

Lisäpalvelut

 • Ateriapaketti 169,- € (sisältää päivällisen joka ilta)
 1.Huone

This Tour Is available for group requests only
you can make a request for this tour from contact us

 

Joillakin lentoasemilla peritään lentokenttämaksu. Maksu löytyy hinnastosta ja tämä lisätään laskulle matkan kokonaishintaan.