Kätketyt lomaparatiisit - MontenegroMontenegro, Budva ja Dubrovnik - Kätketyt lomaparatiisit Nauti syksystä lämpimällä seudulla
 

1. päivä Lento Dubrovnikiin

Lento tunnetulla lentoyhtiöllä Dubrovnikiin. Lentokentällä sinua vastassa ovat suomea puhuvat matkaoppaamme, jotka saattavat matkaseurueen Montenegroon. Yöpyminen ja aamiainen hotelli Parkissa Montenegron rannikolla (2 yötä).
 
 

2. päivä Montenegro / Kotor (valinnainen)

Tänään ohjelmassa on (valinnainen) kokopäiväretki yhdelle Euroopan puoleisen Välimeren rannikon kauneimmista lahdista – Kotorinlahdelle (Unescon maailmanperintökohde). Samannimistä satamakaupunkia ympäröi merenlahden kimmeltävä vesi. Kävelyretkellä meitä ilahduttaa Unescon maailmanperintökohteen maalauksellinen ympäristö. Ohjelmaan kuuluu käynti Porto Montenegron satamassa, lauttamatka Kamenariin, kaupunkiopastus Perastissa sekä laivamatka pienelle Gospa od Škrpjelan saarelle.
 
 

3. päivä Montenegro – Mostar (Unescon maailmanperintökohde) – Medjugorje (sisältyy)

Tänään matkaamme naapurimaahan Bosnia-Hertsegovinaan. Aamiaisen jälkeen ajamme Mostariin ihailemaan sen osmanilaisen rakennustaiteen mestariteoksia. Mostarin maamerkki on Neretvajoen ylittävä vanha silta (Stari Most), jonka rakennutti osmaaniarkkitehti Mimar Hajrudin 1556–1566. Vierailu turkkilaisessa talossa, moskeijassa ja vanhassa basaarissa. Aikaa lounastauolle (omakustanteinen).
Täältä matka jatkuu Medjugorjeen, Bosnia-Herzegovinan kuuluisimpaan pyhiinvaelluspaikkaan. Vuodesta 1981 täällä on ilmestynyt Jumalan äiti (Gospa) antaen rauhaan, uskoon, katumukseen, rukoukseen, paastoamiseen ja sovitukseen liittyviä ilmoituksia. Yöpyminen ja aamiainen Mostarin tai Medjugorjen alueella (1 yö).
 
 

4. päivä Montenegro (sisältyy)

Ennen kuin lähdemme, Mostarista käymme tyypillisessä bosnialaisessa mattotehtaassa ja pääsemme ihastelemaan osmanien vanhinta käsityötaidetta. Ehkäpä teet täältä myös edullisia löytöjä? Iltapäivällä teemme Montenegrossa upean lauttamatkan Kamenarista Lepetaneen ja jatkamme matkaamme hotellille. Yöpyminen ja aamiainen hotelli Parkissa Montenegron rannikolla (4 yötä).
 
 

5. päivä Dubrovnik (Unescon maailmanperintökohde) (valinnainen)

Hotellin allasosasto vapaasti käytettävissä tai osallistuminen valinnaiselle retkellemme. Tällä päiväretkellä pääset tutustumaan Dubrovnikin suojellun historiallisen vanhankaupungin muureihin. Useimmissa vanhankaupungin rakennuksista on gotiikan, renessanssin ja barokin piirteitä. Näihin kuuluvat erityisesti fransiskaaniluostari, josta löytyy Euroopan vanhin apteekki, sekä Rehtorin palatsi, jonka suojissa sijaitsee kaupunginmuseo. Vanhakaupunki on vuosisatojen ajan kiehtonut ihmisiä ympäri maailmaa. Kaupunkikierron jälkeen on vielä riittävästi aikaa kaupungilla kuljeskeluun tai viivähtää jossakin sen lukuisista kahviloista. Tänään tutustumme myös pitkiin nahkatavaroiden ja korujen valmistuksen käsityöperinteisiin. Hyvällä onnella saat täältä matkaasi matkamuistoja.
 
 

6. päivä Montenegro / Budvan laivamatka (valinnainen)

Puolipäiväretki (valinnainen) opastettuine kiertokävelyineen Budvassa ja laivamatka (säävaraus) Budvanlahdella Sveti Nikolan ja Sveti Stefanin saarille.
 
 

7. päivä Montenegro / Podgorica (valinnainen)

Nauti auringosta, rannasta ja Budvasta tai osallistu valinnaiselle retkelle: Matkaamme Balkanin suurimmalle järvelle, Skutarijärvelle. Sisältää laivamatkan ja käynnin iltapäivällä pääkaupungissa Podgoricassa.
 
 

8. päivä Paluulento Dubrovnikista

Aamiaisen jälkeen ajamme Dubrovnikin lentokentälle kotiinpaluuta varten.
 
 

Huomaathan:

Käytännön järjestelyjen vuoksi matkaohjelmassa voi ilmetä pienehköjä muutoksia.
Hintaan eivät sisälly: matkaohjelman mukaiset päivälliset, lounaat ja valinnaiset retket eivätkä henkilökohtaiset kulut kuten esim. juomat, puhelut, juomarahat ja lisäpääsymaksut. Linja-autokuljetukset tarjolla vain varaamiesi valinnaisten retkien yhteydessä lukuun ottamatta ohjelman mukaisia (lentokenttä–hotelli, hotelli–lentokenttä) kuljetuksia. Yksilöllisten toiveiden mukaiset linja-autokuljetukset eivät ole mahdollisia. Ilmoitetut hotelliluokitukset ovat kansallisia luokituksia. Lennot ovat pääsääntöisesti suoria lentoja, mutta voivat poikkeustapauksissa sisältää välilaskun. Opastus matkalla on pääsääntöisesti suomeksi, vain poikkeustapauksissa (esim. sairaustapauksissa) englanniksi. Paikan päällä voidaan lisäsi veloittaa matkailuveroa n. 1 €/yö, joka maksetaan matkaoppaalle. Vähimmäisosallistujamäärä 40 henkilöä.
 

4-tähden hotellisi Montenegrossa

Hotel Park Montenegrossa on viihtyisä hotelli aivan meren rannalla. Nauti olostasi uima-altaalla tai rentoudu wellness- ja saunaosastolla hotellin 7. kerroksessa. Vastavalmistunut, valoisa ja moderni hotelli on ilmeeltään hyvin skandinaavinen. Hotellin omalla ranta-alueella voit rentoutua kastellen varpaitasi meressä.

example hotel 1  example hotel 2
 

Hintaan sisältyvät palvelut

 • lento tunnetuilla lentoyhtiöillä Dubrovnikiin ja takaisin
 • 8 kg:n käsimatkatavara sekä 20 kg:n ruumaan menevä matkalaukku
 • Linja-automatka Dubrovnikista Montenegroon sekä takaisin
 • kaikki tarvittavat kuljetukset ja päiväretket ilmastoiduissa pitkän matkan linja-autoissa
 • 6 yötä neljän tähden Park hotellissa Montenegron rannikolla
 • 1 yö neljän tähden hotellissa Mostarin tai Medjugorjen alueella
 • yöpymiset kahden hengen huoneessa, jossa suihku/kylpyamme, wc, puhelin, sat-tv, ilmastointi
 • ateriat: joka päivä aamiainen
 • linja-automatka Montenegron rannikolta Mostariin ja takaisin
 • Mostarin kaupunkiopastus (Unescon maailmanperintökohde)
 • koulutettu suomenkielinen opas Dubrovnikin mukana matkalla lentokentältä ja takaisin
 
 

Lisäpalvelut

 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 139 €
 • palvelupaketti: sisältää päivittäin à la carte- tai buffetpäivällisen 169 €
 • Puolipäiväretki Budvaan, laivamatka ja Svetinsaaret 49 €
 • kokopäiväretki: Porto Montenegron satama, lauttamatka Kamenariin, Perast, Gospa od Škrpjelan saari ja Kotor 59 €
 • ;; Päiväretki Balkanin suurimmalle järvelle Skutarijärvelle, laivamatka ja pääkaupunki Podgorica 59 €
 • kokopäiväretki Dubrovnikiin 29,– €
 1.Huone

This Tour Is available for group requests only
you can make a request for this tour from contact us