taianomainen Istanbul - suurkaupunki kahden maailmIstanbul on ainoa kaupunki maailmassa, joka sijaitsee kahdella mantereella, Euroopan ja Aasian puolella.
 

1. päivä: saapuminen kohteeseen

Lento Istanbuliin. Kentällä sinua ovat vastassa skandinaavisia kieliä tai englantia puhuvat oppaat. Kuljetus hotelliin. Kaikkiaan neljä yöpymistä aamiaisineen Istanbulissa.
 
 

2. päivä: Valinnainen retki; Istanbulin 7 kukkulaa.

Istanbul on Turkin suurin kaupunki, ja se tarjoaa matkailijalle lukuisia kulttuurikohteita. Vierailijaa odottavat ottomaanien upeat palatsit, moskeijat ja basaarit sekä Bysantin ajan vaikuttavat kirkot ja vesisäiliöt. Modernista Istanbulista tekee viehättävän sen sijainti Bosporinsalmen rannalla ja erityisesti sen ystävälliset asukkaat. Bussiretkellä pääset tutustumaan kaupungin Euroopan-puoleisessa osassa oleviin nähtävyyksiin (Taksimin aukio, Galatan kaupunginosa ja Eyüpin alue). Nauti lasillinen teetä Pierre Lotin kukkulan nähtävyyksiin tutustuessasi ja aisti samalla tämän aitoa ja alkuperäistä Konstantinopolia edustavan alueen ainutlaatuinen uutta ja vanhaa sekoittava tunnelma. Tämän retken jälkeen huomaat osaavasi liikkua helpommin tässä kiehtovassa kaupungissa. (Retken aikana on myös mahdollisuus tutustua matonsolmintaan ja hankkia kotiinviemisiksi matto asiantuntevalta kauppiaalta.)
 
 

3. Päivä: Valinnainen retki; Bysantin ja osmanien valtakunnan rakennukset.

Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle Topkapin palatsiin, josta ottomaanien valtakunnan sulttaanit kerran hallitsivat valtakuntaansa. Käymme myös tutustumassa Siniseen moskeijaan ja entiseen Hippodromiin, jossa ovat yhä jäljellä Egyptiläinen obeliski, Käärmepylväs ja Keisari Wilhelmin kaivo. Päivän huipentuma on Istanbulin tärkein monumentti, Hagia Sofia, jossa ovat maailman kauneimmat Bysantin ajalta säilyneet mosaiikit. Hagia Sofia on ehdottomasti Istanbulin rakennuksista vaikuttavin ja myös yksi Turkin arkkitehtuurisesti arvostetuimmista ja tärkeimmistä kohteista. (Tämän retken yhteydessä on myös mahdollisuus ostaa taitavien käsityöläisten valmistamia koruja ja nahkatuotteita.)
 
 

4. päivä: Valinnainen retki; veneretki Bosporin salmelle ja egyptiläiselle basaarille.

Risteily Bosporinsalmessa ja käynti Egyptiläisessä basaarissa (vapaaehtoisia). Istanbulin-matka ei ole täydellinen ilman Bosporin-risteilyä. Ennen kuin jätät kaupungin taaksesi, on sinulla mahdollisuus osallistua puolisentoista tuntia kestävälle risteilylle Bosporinsalmessa. Pääset näkemään pittoreskeja kesähuviloita, tyylikkäitä taloja, ylellisiä palatseja ja kalaravintoloita sekä Anadolu Kavagin ja Rumeli Hisarin linnoitukset. Kalaravintolassa nautitun lounaan (vapaaehtoinen) jälkeen matka jatkuu kuuluisaan Egyptiläiseen basaariin. Sieltä voit halutessasi hankkia mausteita, leivonnaisia, tekstiilejä, koruja ja paljon muuta.
 
 

5. päivä:

Kuljetus Istanbulin lentokentälle ja kotiinpaluu. Vaihtoehtoisesti jäät viettämään muutaman lisäpäivän täysihoidossa 5 tähden hotellissa Turkin Rivieralla Antalyassa!
 
 

Huomaathan:

Pidätämme oikeuden järjestelysyistä johtuviin muutoksiin matkaohjelmassa. Hintaan eivät sisälly lounaat ja päivälliset Istanbulissa, vapaaehtoiset retkiohjelman mukaiset retket eivätkä henkilökohtaiset kulut, esim. juomat, puhelin ja sisäänpääsymaksut. Lennot ovat pääsääntöisesti suoria, mutta välilaskut ovat mahdollisia. Hotelliluokitus on paikallisen käytännön mukainen. Jotkin hotellipalvelut ja esim. harrastusvälineet saattavat olla maksullisia, ja niiden saatavuus voi riippua säästä ja sesongista. Opastus on matkoillamme normaalisti skandinaavisilla kielillä, muttapoikkeustapauksissa, esim. oppaan sairastuminen, kielenä voi olla englanti. Vähimmäisosallistujamäärä 25 henkilöä, vapaaehtoisilla retkillä 15 henkilöä.
 

Viihtyisä hotellisi

Esimerkkihotelli Istanbulissa:
All seasons hotel www.hotelallseasons.com
Kaikissa huoneissa on kylpyhuone, jossa suihku tai amme ja WC, ilmastointi (lämmitys), puhelin ja TV.
 

Hintaan sisältyvät palvelut

  • lennot Istanbuliin / Istanbulista
  • 8 kg käsimatkatavara/hlö
  • Kuljetukset lentokentän ja hotellin välillä
  • majoitus kahden hengen huoneessa, jossa suihku tai amme, WC, ilmastointi ja TV
  • 4 yötä kahden hengen huoneessa 4 tähden hotellissa
  • runsas aamiaisbuffet
  • koulutetut, skandinaavisia kieliä puhuvat oppaat
  • matkanjärjestäjä, jolla vuosien kokemus alalla
 
 

Erikoistarjous

  • yhden hengen huoneen lisämaksu 129 €/hlö
  • lisämatkatavara, maks. 20 kg, 60 €/kpl.
 1.Huone

This Tour Is available for group requests only
you can make a request for this tour from contact us